Night of the Catering 2015
Night of the Catering 2015
Gault&Millau lanceerde dit jaar in samenwerking met de belangrijkste beroepsverenigingen (HFDV, RCMB, VBVD, VGRB, VVG) een magazine rond grootkeukens en zal ook jaarlijks verschillende Gault&Millau Catering Awards uitreiken. De voorstelling van het nieuwe magazine ‘Grote keuken’ en de bekendmaking van de eerste Award laureaten vond plaats tijdens de officiële openingsdag van Horeca Expo op zondagavond 15 november 2015 in Gent. Meer dan 300 genodigden genoten daarna van een mooie walking dinner verzorgd door 5 cateraars en enkele producenten.
De gerenommeerde gids Gault&Millau toont al enige jaren een ruime focus die het traditionele restaurantlandschap ver overstijgt. De Groene Gault&Millau en de Zucsu gids voor diabeten zijn daar twee voorbeelden van. De redactie focust vanaf nu, in samenwerking met de sector, via een halfjaarlijks magazine ook op de catering- en grootkeukenactiviteiten in bedrijven, woonzorgcentra, scholen, ziekenhuizen en overheidsinstellingen. Thema’s zoals onder meer gezonde en smaakrijke voeding, klantentevredenheid, hygiëne, kwaliteitszorg, innovatie en duurzaamheid krijgen daarbij passende aandacht via duidende reportages en diepgaande interviews. Ook over het economisch belang van de sector, de toenemende regelgeving en de uitdagingen die het personeelsbeleid met zich meebrengen, zal het magazine vanachter de schermen nadrukkelijk berichten.
Gault&Millau Catering Awards
Daarnaast wil Gault&Millau met jaarlijks uit te reiken Gault&Millau Catering Awards een aantal inspirerende cateringbedrijven die zich op een welbepaald thema hebben onderscheiden onder de aandacht brengen. Zo heeft de jury op zondag 15 november 2015 de 13 eerste Gault&Millau Catering Awards uitgereikt en wel op het vlak van klantenrelatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, gezonde voeding, innovatie & originaliteit en hygiëne. Na de bekendmaking die tussen 18 en 19 uur plaats vond, verzorgden een vijftal cateraars in samenwerking met tal van projectpartners een boeiende networking walking dinner.
De laureaten van de Awards zijn:
AWARD RELATIE MET DE KLANT
Eigen beheer Vlaanderen: AZ Damiaan in Oostende
Uitbesteed Vlaanderen : Kinderdagverblijf ’t Wit Konijntje in Heverlee ( cateraar Agape)
Eigen Beheer Wallonië: Vivalia Bertrix
AWARD MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
Eigen Beheer Vlaanderen: Den Bell-Sense
Uitbesteed Vlaanderen : OCMW Harelbeke met cateraar Aramark
Uitbesteed Wallonië: Belgocontrol en cateraar Eurest-Compass
AWARD GEZONDHEID EN NUTRITIONELE ASPECTEN
Eigen Beheer Vlaanderen AZ Sint Lucas, Campus Volkskliniek Gent
Eigen Beheer Wallonië: CH Bois de l’Abbaye in Seraing
AWARD INNOVATIE EN ORIGINALITEIT
Eigen beheer Vlaanderen : UZ Leuven Campus Pellenberg
Uitbesteed Vlaanderen: Brasserie M (VTM) met cateraar Belgocatering
Eigen beheer Wallonië: Hôpital Civil Marie Curie in Lodelinsart
AWARD HYGIENE AANPAK
Eigen Beheer Vlaanderen: Centrale Keuken Rudderstove-OCMW Brugge
Eigen Beheer Wallonië: Pôle Hospitalier du CHC in Alleur
Het magazine
U kan het eerste magazine met daarin alle informatie over de winnaars downloaden via deze link:
http://zoom.backstagecom.be/Gault-Millau/grande_cuisine_N1_flipbook_BD.pdf
Voor meer informatie kan u terecht bij het Gault & Millau Mediateam via media@gaultmillau.be.
Partners
Bedankt aan al onze partners die dit mogelijk maakten!