Alexandre Gauthier 'Chef van het jaar' bij Gault&Millau Frankrijk
Alexandre Gauthier wordt 'Chef van het jaar' bij Gault& Millau Frankrijk
Alexandre Gauthier, bekend van het restaurant La Grenouillère, is verkozen tot 'Chef van het jaar' bij Gault&Millau Frankrijk. Volgens Côme de Chérisey, algemeen directeur van Gault&Millau Frankrijk, wordt de chef beloond omwille van zijn durf en creativiteit. La Grenouillère is gekend voor een pure terroir keuken en haar unieke locatie. Het restaurant ligt aan de Opaalkust, vlakbij de Belgische grens, en vormt dan ook een ideale locatie voor een gastronomische uitstap.
Er werden ook nieuwe 'toques' uitgedeeld:
Nieuwe 5 toques : Christian Le Squer (Le V, Paris) ; Arnaud Donckele (La Vague d'Or, Saint-Tropez) ; Philippe Labbé (L'Arnsbourg, Baerenthal)
Nieuwe 4 toques : Alain Ducasse (Plaza Athénée, Paris) ; Joël Robuchon (La Grande Maison, Bordeaux) ; Akrame Benallal (Akrame, Paris) ; Alexandre Couillon (La Marine, Noirmoutier) ; Arnaud Faye (La Table du Connétable, Chantilly) ; Jean-Luc Brendel (La Table du Gourmet, Riquewihr)
Meer informatie vindt u op de website van Gault & Millau Frankrijk.