Chocolatier M bij de Wereldtop!
Topchocolatier David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke won in de voor zijn deelgenomen en belangrijkste categorieën, die van de pralines in pure en in melk chocolade, maar liefst twee Zilveren Medailles!
De eerste Zilveren Medaille werd uitgereikt aan hun Umami praline gemaakt op basis van ambachtelijke Japanse soya-saus en geroosterde sesam, de andere aan een overheerlijke donker gebrande en gezouten karamel. De Umami praline met zijn unieke look is de laatste jaren een ware hype geworden in Japan. De jury was tijdens de uitreiking lovend over de finesse van de praline van de Knokse chocolatier. De gouden plakken in hun categorie waren voor een Zweedse en Britse collega.
De kwaliteit en het aantal inzending lag van bij de preselecties waanzinnig hoog. Wat de erkenning extra glans geeft voor de chocolatier is dat de volledige wedstrijd blind werd beoordeeld door een dertig-koppige internationale en professionele jury.
Er werden in het voorgaande jaar reeds preselecties gehouden in letterlijk alle delen van de Wereld. In de eerdere preselecties won chocolatier M drie maal een gouden award in drie diverse categorieën, waarmee men uiteindelijk door kon gaan naar de wereldfinale in Londen.
Leuk weetje, de gebruikte soya-saus voor de Umami praline is één van de drie laatst ambachtelijk gemaakte in de wereld en wordt gebruikt aan het Keizerlijk hof van Japan. Om maar een idee te geven van de topkwaliteit van ingrediëten die voor dergelijke wedstrijd gebruikt worden.